torsdag 31 maj 2007

Vattenfall och Regeringen vill satsa på kärnkraft

SVT avslöjar att det statliga bolaget Vattenfall vill satsa på kärnkraft i Litauen. Förutom att man vill investera i ett kärnkraftverk som ska ersätta det nuvarande och ökända kärnkraftverket Ignalina vill man bygga en elkabel från Sverige till något av de baltiska länderna.

Tydligen så bryr sig inte Vattenfall eller Sveriges nuvarande regering om att det är beslutat sedan länge att den svenska kärnkraften ska avvecklas. Man bryr sig inte om det moraliska dilemmat att investera i kärnkraftverk utomlands.

Dag Klackenberg, Vattenfalls styrelseordförande, är dessutom säker på att beslutet om avveckling kommer ändras inom tre till fyra år! Ibland blir man arg och ledsen i hela kroppen när man hör gamla gubbar prata sig varma om kärnkraften. De slipper de värsta problemen och skadorna som den globala uppvärmningen kommer att orsaka. Dessutom behöver de inte bry sig det minsta om alla nackdelar som kärnkraften för med sig. Klackenberg och regeringen kommer att ligga lugnt och skönt nere i sina gravar medan framtida generationer får lida för Klackenbergs och regeringens dumheter.

Kostnaderna för det nya kärnkraftverket kommer att uppgå till runt 70-80 miljarder kronor, förmodligen mer i slutändan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar